Hållbara tips

Vill du bli mer medveten om dina levnadsvanor? Vill du ha tips på hur du kan leva mer hållbart? En bok fylld med fakta och tänkvärda citat som jag starkt kan rekommendera.

Sandlund Hossain

En väska för varje tillfälle och samtidigt ge tillbaka till de som behöver det mest. Av märket Sandlund/Hossain får du stilrena, användbara och hållbara väskor som bara blir snyggare med tiden. De har en unik vision om att skapa ett nytt sätt att konsumera. Gå in på deras hemsida och låt dig inspireras!!

Toalettpapper är oundvikligt att använda. Så varför inte tänka till lite när vi handlar? Själv köper jag toapapper från Who gives a crap. Papper och förpackning i återvunnet material. Inte nog med det, 50 % av intäkterna går till välgörenhet.

Gyppyfriend tvättpåse

Att tvätta sina kläder kommer vi aldrig undan även om det sliter både på tyg och natur. Hos oss använder vi oss av Guppie friend tvättpåse för att försäkra oss om att inga microplaster kommer ut i våra sjöar. Fibrer och microplaster fastnar i hörnen på påsen som jag sen slänger i brännbart.

2020-10-17

Galltvål - hållbara tips Lowe Redesign

Självklart tvättar jag med ekologiskt nedbrytbart tvättmedel. Galltvåll med citrusdoft tvättar rent och doftar underbart. Det gör kläderna garanterat rena i låga temperaturer.

2020-10-05

Även om Galltvålen luktar himmelskt vill jag ibland få en extra doftkick. Mjukmedel är ingen hit för miljön, så jag är tacksam för Washologis sortiment med tvätt och sköljmedel med biologiskt nedbrytbara formuleringar.

2020-10-01

Man tackar ju inte nej till fest. Men kan vi ha det festligt och ändå vara miljömedvetna? I mina drinkar finns ingen plast. Vanligtvis använder jag mig av bambusugrör. Men i brist på annat får ett pappsugrör också duga.

2020-08-20

Maria Åkerbergs hudvårdserie är en favorit hos mig. En ekologisk serie där man endast använder ekologiskt odlade vegetabiliska oljor.  Älskar allt från innehåll till det stilfulla utseende på förpackningarna, där all plast kan komposteras men även återvinnas och förbrännas.
De pryder stolt min egenbyggda hylla på ”tjejtoan”.

2020-07-14

Den absolut bästa presenten eller julklappen är den som också är det bästa för miljön. Jag brukar handla mina presenter på Medvetna.se
En webbutik som tillhandahåller artiklar för just den som är medveten. Ett återanvändbart kaffefilter fick min syster i present.

2020-05-17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *